Grunge spring garden

GEANNULEERD - Spring Garden Grunge Festival

Een tuin waar het gras niet overal groen is en waar de zon enkel schemert, stap in de wereld van Grunge Garden: mooi, rauw en wild! Deze lente editie van Grunge Garden maken we een stap naar de pre- en post-grunge tijd met Guns n' Roses, Green Day en Limp Bizkit. Alle reden om een drankje te komen doen, mee te schreeuwen en af en toe in de moshpit te springen. We gaan Roepaen weer op haar grondvesten laten schudden!

Bands:

Limp Bizkit

Guns N' Roses

Green Day

Limp Bizkit:

De meest explosieve Amerikaanse rap- en rockband uit de jaren ’90, Limp Bizkit!

Fred Durst ontmoette bandleden van Korn, bij het horen van de eerste demo waren ze niet onder de indruk maar bij de tweede demo keerde het tij. Limp Bizkit kreeg een contract van Korn’s opname studio. De band kreeg tegelijkertijd twee platendeals aangeboden, een van Flip Records en een bij het grote Mojo Records. Durst grapte sarcastisch tegen Flip Records dat hij alleen niet bij Mojo zou tekenen als de bandbus over de kop zou vliegen. De grap bleek een voorspelling te zijn. Onderweg in Texas viel de bestuurder in slaap en ging het busje over de kop. Hoewel iedereen er met slechts een paar schrammen vanaf kwam, was de mening van de band compleet veranderd. Zij zagen het als een teken dat ze niet met Mojo in zee moesten gaan en tekenden bij Flip Records.

De eerste LP ‘Three Dollar Bill, Y’all’ werd uitgebracht en door de nauwere samenwerking met KoRn, werd muziek gepromoot via MTV, Warped Tour, Family Values Tour, Ozzfest en The Trail of Tears. Het album immens populair en schopte het tot nummer 25 in de hitlijsten. Ondertussen is Limp Bizket enorm populair in de rapmetal- en rockscene en hebben ze wereldwijd al meer dan 50 miljoen albums verkocht.

Green Day:

De band die de punk- en rockscene weer populair heeft gemaakt en deed herleven, Green Day! Met hun eerste albums die gepubliceerd werden onder het onafhankelijke platenlabel Lookout! Records, kreeg de band steeds meer bekendheid.

In 1994 werd de band bekend bij het grote publiek door hun album ‘Dookie’. Het album verkocht alleen al in Amerika meer dan 10 miljoen keer. De drie albums daarna hadden niet een enorm succes vergeleken met het succes van ‘Dookie’ maar waren nog steeds succesvol. Na het uitbrengen van de rockopera ‘American Idiot’, deed het succes weer de band herleven bij de jongere generatie. Ondertussen heeft Green Day wereldwijd meer dan 65 miljoen albums verkocht en vijf Grammy Awards gewonnen.

Guns N’ Roses:

Een van de meest invloedrijke bands uit de stad der gevallen engelen, Guns N’ Roses! De band werd in de wereld gebracht tijdens de tijd van dance en pop muziek. Guns N’ Roses bracht weer ruwheid en lompe Rock & Roll terug in the charts.

De band werd vooral bekend door hun originaliteit. Er was ook al sinds tijden geen band meer zo ruw of getalenteerd, het was iets verfrissend. Ook telde Axl Rose zijn stem een groot deel mee. Zo ruw, gefrustreerd, lomp maar ook uniek. Guns N’ Roses released hun eerste LP in 1986, wat leidde tot een contract bij Geffen. Het jaar daarop bracht de band hun debuutalbum ‘’Appetite for Destruction’’ uit. De volgbasis werd steeds groter maar het album verkocht niet goed tot bijna een jaar na de release. In 1988 speelde MTV ‘’Sweet Child O’ Mine’’ af op hun kanalen. Het nummer plus het album explodeerde en stonden allebei op nummer één. Door MTV werd Guns N’ Roses een van de grootste bands ter wereld!

Evenement tijdlijn