Wandel schoenen

Wandelen met Verhalen

Op zondag 25 juli vindt de derde wandeling 'Wandelen met Verhalen' in de omgeving van Plasmolen en Middelaar plaats. De eerste twee wandelingen waren een groot succes.

Iedere laatste zondag van de maand, dus vanaf nu nog op 25 juli, 29 augustus, 26 september en 31 oktober wandel je, van 11.00 uur tot ongeveer 13.30 uur, met een gids door deze mooie omgeving.

De wandeling van zondag 25 juli gaat naar de Maasvallei en het Maasheggenlandschap aan de oevers van de Maas. Onderweg, met prachtige, on-Nederlandse uitzichten op de Jansberg en de Mookerheide, worden verhalen verteld over de mysterieuze oorsprong van het dorp Middelaar en de bedevaarthistorie van de

dorpskerk. Ook wordt verhaald over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en wordt stilgestaan bij het indrukwekkende verleden van Huyse Middelaer. Natuurlijk wordt ook verteld over de verschrikkingen die de tweede Wereldoorlog hier in de herinnering heeft achtergelaten. En dan de Maas: een continue zegen maar ook eeuwenlang (en ook nog recent) een dreiging voor dit gebied.

Kortom een mooie maar ook leerzame wandeling met verhalen over de veelzijdige cultuurhistorie van onze directe omgeving.

Wil je meer weten over de boeiende geschiedenis van deze streek en tegelijkertijd genieten van fantastische vergezichten, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het

VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. De wandeling gaat over rustige, verharde veldwegen en zandpaden.

Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com

Evenement tijdlijn