2021 eXPO

Back to nature bij KunstLokaal Mook

WIL TAX schilderijen en grafiek

Na de kunstopleiding is Wil Tax zich gaan specialiseren in schilderen onder begeleiding van o.a. Robert Terwindt en Jan van den Berg. Hiernaast volgde zij lessen Chinees inktschilderen bij Zhou Jun.

 

De natuur is haar uitgangspunt. De natuur blijft boeien en geeft steeds opnieuw inspiratie. Soms is het een waarneming uit de directe omgeving, een ander keer worden reiservaringen vastgelegd.

Bomen zijn een terugkerend onderwerp. Zij stralen kracht uit. De robuuste vormen van geknotte wilgen staan als bakens in een landschap en "dwingen" tot schilderen. Zij probeert het licht te vangen want "licht geeft kleur aan de dingen".

 

Romaanse kerken in Noord-Spanje hebben haar aangezet tot een serie grafisch werk. Hierin spelen "leeftijd" en verval mee. Dit werk is niet alleen op papier maar ook op linnen gedrukt. Het zijn allen unica's. Voor meer informatie: 06 17981890

 

JOHN van SCHIPSTAL houtsculptuur en houten objecten

John van Schipstal is autodidact.

Zijn voorkeur gaat uit naar het werken met hout en kenmerkt zich door organische en figuratieve vormen.

 

Zijn beelden hebben een duidelijke link naar mens en dier. Humor en emotie zijn vaak onderwerp van zijn beeldend werk. Geliefde onderwerpen zijn vissen, vrouwen, en vogels.

John werkt intuïtief. De oorspronkelijke verschijningsvorm laat hij zoveel mogelijk in tact. Met minimale ingrepen geeft hij een idee of gevoel weer aan zijn werk.

Verder houdt hij zich ook bezig met Toegepaste Kunst en Design. Takken ,burls (boomwratten), schorsdelen vormt hij om tot onder andere kunstzinnig meubilair, vazen, potten en schalen.

 

In zijn atelier Nature Art, geeft John cursussen beeldhouwen in hout en steen. Voor meer informatie: 06 33318678

KunstLokaalMook, Stichting Jacques van Mourik 

Rijksweg 86 te Mook

Open: alle zondagen in oktober van 11.00 - 16.00 uur

Evenement tijdlijn

31 okt 2021