Mee met de OERRR Schaapsherder

Donderdag 12 augustus 2021
Word je helemaal blij als je bij toeval de schaapskudde treft in het Rijk van NIjmegen? Ga dan mee met de boswachter van OERRR en je ontmoet zeker de schaapsherder. De schapen, de commando’s van de herder en de honden die druk in de weer zijn om alles bij elkaar te houden: de schaapskudde verveel nooit!

Altijd al een schaapsherder aan het werk willen zien? Of nog leuker zelf willen proberen schapen te drijven. Hij zal je vertellen wat de schapen in ons gebied doen en natuurlijk laat hij zien hoe de honden en de schapen met elkaar werken. Ook mag je zelf aan de slag. Meld je dan snel aan want er is maar plek voor 15 kinderen.

Tips van de boswachter
- Trek stevige wandelschoenen aan
- Draag kleding die passen bij het weer
- Graag een kwartier voor aanvang aanwezig, zodat de groep op tijd kan vertrekken.
- Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling.
- Controleer jezelf achteraf altijd op teken

Aanmelden
De tocht begint 29 augustus om 13.30 uur en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Rond 16.00 uur is het weer afgelopen. Kinderen moeten alleen komen. Papa en mama mogen als ze terug zijn de avonturen horen, want ze kunnen helaas niet mee. Dat zou te druk ivm corona. Zorg dat je oude kleding en stevige schoenen aan hebt. Opgave is verplicht en kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen. Het is nog niet bekend waar de schaapsherder op dat moment is. Een week voor dat de tocht is, stuurt de boswachter een mail met de locatie.