Zigeunermuziek zet Markt op stelten

Donderdag 13 juli 2017
Het SumMmertimeprogramma in het kader van 400 jaar stadhuis Gennep is halfweg. Na goed bezochte activiteiten als het historisch weekend, de Gilden Ontmoetingsdag en het PruuvemMment laat Gennep de komende zaterdagen vooral de muziek spreken. Zaterdag 22 juli gaat de Markt echt op de schop met het optreden van de Roemeense Nadara Gipsy Wedding Band.

De Nadara Wedding Gipsy Band uit Roemenië staat garant voor een ongeëvenaard Roma-spektakel. Deze band maakte furore op grote muziekfestivals als IRAF, filmfestival Cannes en ons eigen Gipsy-festival in Tilburg. Vorig jaar stond Nadara nog in de finale van de ”Voice of Romania”. Sindsdien is hun populariteit alleen maar gegroeid. 

Het bezoek aan Gennep vormt het sluitstuk van een 14 daagse tournee door Nederland en België. Nadara zweept het publiek op en nodigt het uit om mee te dansen op Hongaarse en Roemeense zigeunerliederen gebracht door de beste zigeuner-musici en de snelste Roma-dansers uit Transsylvanië. Onnavolgbaar voetenwerk en opwindende sensuele oriëntaalse buikdansbewegingen krijgt het publiek zaterdag voorgeschoteld op oriëntaalse mahala- (buikdans-) muziek. Deze muziek is in Roemenië al vele jaren onafgebroken populair en zal het publiek in Gennep zeker in vervoering brengen. De liederen worden gezongen in het Hongaars, Roemeens en Romanes (zigeunertaal). 

Ondanks het festivalgeweld blijft de band een speciale liefde koesteren voor de traditionele volksmuziek uit het Hongaarstalige dorp Szcászcsávás, waar het allemaal begonnen is.

Dit weergaloze gipsyoptreden van Nadara met in de hoofdrol leadzangeres Alexandra begint op de Markt om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Zoals gewoonlijk is de entree gratis.
Kijk voor meer info op www.summmertimegennep.com of www.stadhuisgennep400jaar.nl