Museum het Petershuis zoekt nieuwe secretaris

Donderdag 14 november 2019

Het bestuur van de Professor Johannes Peters Stichting, exploitant van Museum Het Petershuis, is op zoek naar een nieuwe secretaris, nu mevrouw Agathe van Bon, die de functie jarenlang heeft vervuld, heeft aangekondigd dat zij om gezondheidsredenen het secretariaat wil overdragen aan een opvolger.  

Museum Het Petershuis is een particulier museum dat volledig wordt gerund door ruim 40 enthousiaste en zeer gemotiveerde vrijwilligers. Naast het bestuur is er een groep gastheren en gastvrouwen en zijn er werkgroepen voor de organisatie van wisseltentoonstellingen, voor educatieve activiteiten en voor het beheer van de vaste collectie. Het bestuur is verantwoordelijk voor de algehele coördinatie, de financiën en het gebouw. Gemiddeld wordt eenmaal per zes weken vergaderd. De taakverdeling van de bestuursleden wordt in onderling overleg geregeld. De secretaris is in het bijzonder verantwoordelijk voor de agendering en notulering van de bestuursvergaderingen en het maken van de jaarverslagen.

Van kandidaten voor deze functie wordt verwacht dat zij belangstelling hebben voor de historie van Gennep en affiniteit hebben met de doelstellingen van het museum. 

Indien u belangstelling heeft om als secretaris bij te dragen aan de toekomst van Museum Het Petershuis, dan kunt u dit per e-mail kenbaar maken via het adres petershuis@ziggo.nl. Er zal daarna zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen door de bestuursvoorzitter, mevrouw Ingrid Voncken.