KUNST in de KAS

Donderdag 16 augustus 2018
Kunstgroep Kolonie Plasmolen exposeert in kassen van Landgoed het Jachtslot
 
Op 8 en 9 september exposeren de leden van  Kunstgroep Kolonie Plasmolen in samenwerking met Natuurmonumenten hun werk in en om de historische kassen van het Landgoed en Jachtslot Mookerheide.
De kunstgroep bestaat uit een 20-tal leden die vanuit verschillende disciplines unieke kunstwerken maken. Ze hebben zich verenigd om elkaar en het publiek te inspireren. Dit gebeurt o.a. door het organiseren van kunstevenementen te maar ook door educatieve projecten op scholen in onze regio.
 
Beide middagen is er van alles te doen op het landgoed. Er wordt er een grote verscheidenheid aan kunst getoond waaronder veel schilderijen maar ook foto’s, beelden en sierraden. De kunstenaars zijn aanwezig om te vertellen over hun werk en inspiratiebronnen.
Naast hun gebruikelijke werk pakken de kunstenaars opnieuw uit met een 40-tal kleine betaalbare kunstwerken die voor €45,- per stuk aangekocht kunnen worden. Ook in 2013 paste de kunstgroep deze formule toe tijdens haar succesvolle expositie ‘Secret blocks’. Uit de aankoop van de kleine kunstwerken wordt een deel van de onkosten van de organisatie van deze expositie vergoed.
 
Flutemagic zal beide middagen van twee tot vijf uur met haar betoverende klanken zorgen voor een muzikale omlijsting en vrijwilligers van Natuurmonumenten kunnen u informeren over de historische locatie. Landwinkel Spierings is geopend en biedt een kleine proeverij van haar producten aan in de kapel van het Jachtslot en horecagelegenheid Lagom serveert drankjes en kleine hapjes op het terras.
 
Kunst in de Kas is te bezoeken op zaterdag 8 en zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur op Landgoed Jachtslot Mookerheide, Heumensebaan 18 Molenhoek. Voor meer informatie over de exposanten kijk op www.kunstgroepKP.nl