50-jarig vakantiepark trakteert Vakantie bij Meeussen als ambassadeur voor de regio

Maandag 16 oktober 2017

Vakantie bij Meeussen bestaat 50 jaar. Eigenaren Gaby en William Meeussen vinden dat een goede reden voor een traktatie. En ze weten dat te combineren met hun missie: laten zien hoe mooi de regio Plasmolen - Mook is. De komende twaalf maanden nodigen ze daarom iedere maand een aantal van hun gasten uit voor iets bijzonders in de regio.

Vorige week trapten Gaby en William, eigenaren van Vakantie bij Meeussen, hun jubileumjaar af. William toerde met een zestal gasten in een legergroene Dodge uit 1944 langs high-lights van operatie Market Garden. The Liberationtour, onder leiding van gids Bert Eikelenboom. Indrukwekkend aldus de gasten van Vakantie bij Meeussen. "Wij willen zo veel mogelijk mensen laten zien hoe bijzonder onze omgeving is," vertelt Gaby Meeussen. "Bovendien danken we ons jubileum natuurlijk aan onze gasten. Daarom trakteren we iedere maand op een uitje. De namen van alle gasten die op dat moment bij ons verblijven, gaan in de spreekwoordelijke hoge hoed. We trekken zes tot acht briefjes en die gasten nemen we mee op pad." Het jaarprogramma is nog niet rond maar dat vormt geen enkel probleem, zo vertelt het echtpaar. Zowel in de zomer als in de winter heeft de regio veel te bieden. "Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Lekker eten en leuk shoppen. Bovendien heeft onze regio echt een verhaal," zegt William. "Die Liberationtour is daar een mooi voorbeeld van."

Historie
Gaby en William Meeussen zijn beiden geboren en getogen in de regio. Zij namen tussen 1998 en 2002 het bedrijf van Wim en Tilly Meeussen (Williams ouders) over en breidden toen flink uit. Op dit moment bestaat Vakantie bij Meeusen uit drie kleinschalige parken. Het merendeel van hun vakantiewoningen staat op Molendal, aan de Riethorsterweg in Plasmolen. Daarnaast verhuren ze een aantal woningen van park Mookerplas, eveneens in Plasmolen en beter bekend als de 'witte huisjes'. Williams vader stond aan de wieg van de realisatie van dit park. Hij bouwde bovendien in 1967 eigenhandig de allereerste Meeussen-vakantiewoning 't Schuttertje, aan de Groesbeekseweg in Mook. Inmiddels staan daar vier vakantiewoningen en twee caravans en heet dit park Schuttersoord. Ook Wim en Tilly waren destijds echte ambassadeurs van de regio. "Pap werkte destijds als kok bij 't Zwaantje, maar kon moeilijk stil zitten," lacht William. "Bovendien waren hij en mam er toen al van overtuigd dat Plasmolen en Mook geweldige vakantiebestemmingen waren. En onze gasten geven hen nog vaak gelijk."