Help de boswachter van OERRR

Donderdag 17 maart 2022
Altijd al willen weten wat een boswachter allemaal doet? Kom dan de boswachter een ochtend helpen. Op zaterdag 2 april laat de boswachter  zien wat hij in de bos tegenkomt en wat voor werk hij moet doen.

De boswachters van OERRR in Heumensoord moeten veel verschillende dingen weten en kunnen. Zo moeten ze weten hoe het gaat met de planten en dieren in het natuurgebied. Samen gaan we helpen het de dieren en planten beter naar hun zin te maken. We doen dat door boompjes op de heide weg te halen. Hierdoor komt er meer licht op de bodem en groeit de heide beter. Vlinders en insecten worden hier weer heel blij van. De takken leggen we op een hoop, daar kunnen kleine zoogdieren, zoals egel en muis in schuilen, hagedissen kunnen overwinteren en vogels kunnen er niet alleen schuilen, maar ook hun nestjes bouwen. Of wie weet ga je iets anders doen in Heumensoord, help jij de boswachter mee? 

Praktische informatie
Word jij boswachter van OERRR? Tijdens deze ochtend word je om 10.00 uur welkom geheten bij het hek van voormalige beheerkantoor (nu het Bosatelier) van Heumensoord aan de Scheidingsweg 99 in Malden (Nijmegen). Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de OERRR-boswachter.

De ochtend duurt tot 12.30 uur. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee. Ouders hoeven niet mee, mag wel. We kunnen maximaal 10 personen meenemen, dus hoe meer ouders, hoe minder plaatsen er over blijven voor kinderen. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wil je ook mee? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit doe je via nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen.

Foto gemaakt door: Samen een boom planten – Laurence Delderfield