Doneren en dineren

Dinsdag 18 september 2018
Doneren en dineren, dat gaat goed samen. Op zaterdag 27 oktober organiseert Natuurmonumenten samen met Landwinkel de Mookerheide en Herberg ’t Zwaantje tijdens de Nacht van de Nacht een benefietdiner met rondleiding op Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Dit ten behoeve van de restauratie van het waterornament in de tuinen rond de kassen van het landgoed.

Het doel
Tijdens de restauratie van de kassen en de tuinen tussen 2013 en 2016 bleek er onvoldoende budget om ook het waterornament in de verdiepte tuin te restaureren. Wanneer deze waterval met fontein weer zou werken, vormt dat de kers op de taart voor de nutstuinen. Door een benefietdiner te organiseren probeert Natuurmonumenten voldoende geld binnen te halen om dit prachtige jugendstil element weer te laten floreren als vroeger. Natuurmonumenten is erg blij met de samenwerking voor dit project met Herberg ’t Zwaantje en Landwinkel de Mookerheide.

Programma
Natuurmonumenten biedt de gasten een complete avond uit. Na ontvangst met een drankje is er een rondleiding over Landgoed Jachtslot de Mookerheide en door het jachtslot zelf. Daarna staat in een sfeervolle setting in de grote kas een grote tafel klaar. Onder genot van de klanken van folk-trio Oliver Fiddle staat een zes gangen-diner inclusief wijnen voor de gasten klaar. Tussen de gangen door zullen de boswachters ook nog leuke anekdotes vertellen over het landgoed. Natuurlijk zorgen we tijdens deze nacht van de nacht voor bijpassende verlichting en sfeer. 

Praktische informatie 
Ook meehelpen aan de restauratie van het waterornament en zin in een onvergetelijke avond? De avond begint om 18.00 uur in Jachtslot de Mookerheide. Het diner duurt tot 23.00 uur. Kosten voor deze culinaire beleving zijn 95 euro. Er is slechts plaats voor 50 personen. Inschrijven kan via de website van Natuurmonumenten, doorklikken naar activiteiten. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! 

Meer weten?
www.natuurmonumenten.nl/mookerheide