Wandelen met verhalen

Woensdag 19 mei 2021
Vanaf zondag 30 mei start de maandelijkse wandeling 'Wandelen met Verhalen' weer in de omgeving van Plasmolen (tot november, iedere laatste zondag van de maand). Van 11.00u tot ongeveer 13.30u wandel je met een gids door het heuvelachtige stuwwalgebied van de Jansberg of het Maasheggenlandschap van de Maasvallei.

Onderweg in deze prachtige, on-Nederlandse omgeving worden verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en de indrukwekkende historie en de rijke cultuur van dit gebied. Je wist natuurlijk dat hier de Romeinen hebben rondgelopen. Maar ook Spanje, de Fransen en niet zo lang geleden Duitsland hebben dit gebied in handen gehad. Zelfs België is hier de baas geweest. Zij allen hebben het rijke verleden van onze regio mede bepaald en hebben indrukwekkende verhalen en legendes achtergelaten.

Wil je hier meer van weten en tegelijkertijd genieten van fantastische natuur, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. De wandeling gaat over bospaden en geaccidenteerd terrein, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen.
Aanmelden is, gezien de Corona-groepsgrootte, wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com