Met plukvaas en knipschaartje op pad in de tuinen van Landgoed Mookerheide

Donderdag 25 juni 2020
Bloementuin Zelfgeplukt start bij jachtslot Mookerheide
In de nutstuinen van Landgoed Mookerheide kunnen bezoekers vanaf nu drie keer in de week bloemen plukken bij Zelfgeplukt. Initiatiefneemster Doris Nielen staat voor je klaar om een plukvaas en een knipschaartje aan je uit te delen.

Dit jaar vestigde de bloemenpluktuin zich in de prachtige tuinen naast het jachtslot. Natuurmonumenten restaureerde een aantal jaren geleden tuinen en de kassen op het landgoed. Hier teelde men meer dan 100 jaar geleden al groente, fruit en bloemen voor gebruik in het jachtslot.
Een groot deel van de tuin gebruikt initiatiefneemster Doris Nielen sinds dit jaar voor het telen van ruim 60 verschillende soorten snijbloemen. Deze bloeien op verschillende momenten in het jaar. Gedurende het seizoen ziet de tuin er dus steeds een beetje anders uit en kunnen er andere bloemen geplukt worden. Tegen betaling kun je hier zelf een boeket samenstellen.  
Zelfgeplukt teelt volledig natuurvriendelijk. Je ervaart hier hoe je zonder gebruik van pesticiden of kunstmest kunt genieten van bloemen. In een tijd waarin het slecht gaat met de insecten is deze tuin een rijkdom aan biodiversiteit. Natuurmonumenten restaureert Landgoed Mookerheide in de oude glorie. Bloemen plukken kan tijdens de pluktijden, elke woensdag, vrijdag en zondag tussen 11:00 en 16:30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.zelfgeplukt.nl.