Expositie ‘Zespoot en zeekraal’ in KunstLokaalMook, augustus 2021

Dinsdag 27 juli 2021
Struintochten en vondsten. Insecten. Schelpen, stenen en fossielen. En bijzondere sferen. Dat is in het kort waar de expositie van Kerstin Menge over gaat. Dat zijn de onderwerpen die haar aanspoorden tot het maken van de getoonde sieraden, tekeningen en schilderijen. De sieraden zijn uit de beginperiode van haar carrière als kunstenaar rond 2007, de schilderijen en tekeningen zijn nieuw.

Hoewel Kerstin de laatste tijd vooral gefocust is op het kleine en haar wandelingen tegenwoordig in het teken staan van insecten, verliest ze nooit het grotere geheel uit het oog: weidse landschappen, maar ook schaduwen, hoe het licht valt op een voorwerp, dier of bomenrij of hoe bijvoorbeeld een strookje blauwe lucht door een wolkenpartij heen breekt. Het geheim is goed kijken, met als beloning de ultieme verrukking.
Kom kijken naar de expositie ‘Zespoot en zeekraal’: elke zondag in augustus 2021 van 11.00 uur tot 16.00 uur in KunstLokaalMook, de expositieruimte van Stichting Jacques van Mourik, Rijksweg 86 in Mook. Kerstin is op alle zondagen aanwezig.