Doet u mee met de IkPas Battle in januari 2022?

Vrijdag 31 december 2021
Met zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente samen 30 dagen het alcoholgebruik op pauze zetten en daarin de strijd aangaan met onszelf en met elke andere gemeente. Dat wordt de inzet van de IkPas Battle van januari 2022.

Gewoonte
Heeft u onbewust een gewoonte ontwikkeld waarbij u vrijwel dagelijks alcohol drinkt?  Doe mee aan ‘IkPas dry January’ en ervaar wat alcohol in uw leven betekent. 

Uit landelijk onderzoek blijkt dat:
58% van de deelnemers zich na deelname meer bewust is van hun alcoholgebruik en bewuster kiezen of, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte
55% van de deelnemers beter slaapt
62% zich lichamelijk fitter voelt en 63% zich mentaal fitter voelt
32% van de deelnemers gewicht verliest na deelname
50% van de deelnemers ervaart dat ze een goed voorbeeld zijn voor jongeren
6 maanden na IkPas deelnemers gemiddeld 30% minder alcohol drinken
Wat is de IkPas Battle?
Afgelopen jaar is Nijmegen de strijd tegen Tilburg aangegaan. Nijmegen won glansrijk met 2.100 ingeschreven deelnemers. Dit jaar kan íedere gemeente de uitdaging aangaan met Nijmegen of elke andere gemeente. Uiteraard wordt het aantal deelnemers naar rato van het aantal inwoners berekend.

Onze gemeente de grootste pauzegemeente?
Zullen we als gemeente de grootste pauzegemeente worden?! Jong en oud, stimuleer uw vrienden, familie, buren om 30 dagen niet te drinken en doe mee! Schrijf uzelf in op www.ikpas.nl Daar leest u ook welke ondersteuning u krijgt vanuit IkPas.