Foto Bezoekerscentrum Martinustoren

Bezoekerscentrum Martinustoren

Gennep

Bezoekerscentrum Martinustoren

Eenzaam steekt de spitse toren van de Martinuskerk de lucht in. Eenzaam, want hij verloor zijn schip tijdens de laatste grote slag om het Reichswald. Gelukkig bleef de door Pierre Cuypers (onder andere bekend van het Rijksmuseum Amsterdam) ontworpen toren bespaard, als enige aan de Maas tussen Mook en Roermond. Buiten zie je de oorlogshistorie, binnen beleef je de geschiedenis in de vorm van geluiden en filmpjes verder. Een fraai uitzicht over ‘waar de Niers langs kronkelwegen bij een burcht de Maas ontmoet’ vindt u GRATIS bovenin de toren!

Niet alleen de toren maar ook haar klokken werden, in tegenstelling van die van Ottersum, Milsbeek en Heijen, bewaard. Echter niet zonder slag of stoot! Bijna waren ze verworden tot wapentuig, maar de oudste klok zakte door de zoldering, viel naar beneden en werd daar ‘voor dood’ achtergelaten. ’s Avonds opgehaald, verborgen en dus gered! De twee andere klokken gingen op transport maar de schipper liet het schip met zijn lading bij Urk zinken. Na de oorlog is het schip geborgen en doken de klokken weer op.

Foto Bezoekerscentrum MartinustorenFoto Bezoekerscentrum MartinustorenFoto Bezoekerscentrum MartinustorenFoto Bezoekerscentrum MartinustorenFoto Bezoekerscentrum Martinustoren
Bezoekerscentrum Martinustoren
Torenstraat nabij 17
6591 CD Gennep
OpeningstijdenOpeningstijden: dagelijks van 10:00 uur tot 18 uur ('s winters 17 uur) m.u.v. 25 dec., 31 dec. en 1 jan., carnaval: za en zo.